A MAGYAR TÖLGY ÉS A FENNTARTHATÓSÁG

Írta Trust Dátum április 17, 2015

Fenntarthatóság. Egyre népszerűbb ez a szó, ahogy egyre több ember érti meg a szükségességét annak, hogy olyan módszereket alkalmazzunk, amik segítségével nem használjuk fel és nem tesszük tönkre természeti erőforrásainkat. Ám a magyar tölgy világában és a Trust csapatában ez nem csak egy jól hangzó szó vagy divat, hanem egy életmód. Magyarországon régóta történnek erőfeszítések annak az irányába, hogy megőrizzük az erdeinket, ami meglepő lehet azok számára, akik a magyar tölgyből készült hordó környezetre gyakorolt hatása miatt aggódnak.

Az évi fakitermelést egy 10 éves terv szabályozza. A 10 éves terven belül fenntartható célokat kell teljesíteni. A kitermelés szabályozása alapján, a következőket kell betartani:

Egy adott területen belül tilos 10 hektárnál nagyobb területet kitermelni.

A kitermelt területtel szomszédos erdőszelvényen nem lehet kitermelést végezni, amíg a kitermelt terület újraerdősítése le nem zajlott, ez általában a kitermelést követő 5-10 év időtartam.

Bárminemű fakitermelés, beleértve a beteg fákét is, csak hatósági engedéllyel történhet.

Az erdőben dolgozóknak engedéllyel kell rendelkezniük, és az előírásokat betartva kell eljárniuk.

A szigorú kitermelési, újraültetési és gazdálkodási szabályozással Magyarország biztosítja a fenntarthatóságot. Kevés ország büszkélkedhet ilyen részletes erdészeti szabályozással vagy ilyen jól kialakított erdőgazdálkodási kultúrával. Tehát a magyar erdők termékei fenntarthatók. Ezért legközelebb, amikor olyan bort iszik, ami magyar tölggyel érintkezett, biztos lehet benne, hogy a fenntarthatóság gyümölcsét élvezi.

Trust

Description Test (HU)